Novosti

Štampa

 

11.10.2019. godine

Poziv za dostavu ponuda 

Postupak dodjele ugovora koji za predmet javne nabavke ima usluge iz aneksa II dio B ZJN-a.

Predmet nabavke - Zdravstvene usluge

Odluka 7475/2019 od 11.10.2019. godine

Opširnije - PDF


07.03.2019. godine

Poziv za dostavu ponuda 

Postupak dodjele ugovora koji za predmet javne nabavke ima usluge iz aneksa II dio B ZJN-a.

Predmet nabavke - Zdravstvene usluge

Opširnije - PDF


13.02.2019. godine

SPORTSKA MEDICINA

UPUTE ZA LJEKARSKE PREGLEDE SPORTAŠA

 1. PREDSTAVNICI SPORTSKIH KLUBOVA DUŽNI SU DA PODNESU ZAHTJEV ZA OBAVLJANJE LJEKARSKIH PREGLEDA, NA ZAHTJEVU SA MEMORANDUMOM KLUBA, PUTEM MAIL ADRESE NA ADRESU KZMR Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. NAJMANJE MJESEC DANA PRIJE POČETKA SEZONE ODN. TAKMIČENJA
 2. PORED ZAHTJEVA POTREBNO JE DOSTAVITI SPISAK SPORTAŠA - AMATERA ZA KOJE SE TRAŽI PREGLED, TE UZ ISTE PRILOŽITI NJIHOV MATIČNI BROJ
 3. PREGLEDU MOGU PRISTUPITI DJECA SA NAVRŠENIH 7 GODINA
 4. UZ MALOLJETNE SPORTAŠE OBAVEZNO PRISUSTVO JEDNOG OD RODITELJA ILI PUNOLJETNE ODGOVORNE OSOBE – TRENERA
 5. SA WEB STRANICE ZAVODA ZA MEDICINU RADA I SPORTSKU MEDICINU www.kzmr-zdk.ba, ZA SVE SPORTAŠE, SKINUTI UPITNIK O SPORTSKOJ AKTIVNOSTI, ISTI POPUNITI I POTPISATI (ZA MALOLJETNE SPORTAŠE POTPIS OD STRANE JEDNOG OD RODITELJA)
 6. NA PREGLED JE POTREBNO DOSTAVITI I POTVRDU O OBOLJENJIMA I VAKCINACIJAMA, TE MEDICINSKU DOKUMENTACIJU O RANIJIM POVREDAMA UKOLIKO SE ISTA POSJEDUJE (POTVRDU O OBOLJENJIMA I VAKCINACIJAMA MOŽETE TRAŽITI OD LJEKARA PORODIČNE MEDICINE)
 7. PO PRIJEMU ZAHTJEVA, U ROKU OD PAR DANA , DOSTAVIT ĆEMO VAM TERMINE PREGLEDA KOJE JE POTREBNO POTVRDITI SA VAŠE STRANE
 8. U SLUČAJU NEMOGUĆNOSTI DOLASKA NA ZAKAZANI TERMIN PREGLEDA MOLIMO DA NAS O TOME IZVJESTITE 2 DANA RANIJE
 9. PO ZAVRŠENOM PREGLEDU DOSTAVIT ĆEMO VAM IZVJEŠTAJ O OBAVLJENOM PREGLEDU NA KOJEM STOJI OCJENA SPOSOBNOSTI I UPUTE LJEKARA
 10. ZA KONTROLNI PREGLED JAVITI SE SESTRI U AMBULANTU SPORTSKE MEDICINE - PETKOM OD 7 h -10 h
 11. O SVIM NEDOUMICAMA I NEJASNOĆAMA STOJIMO VAM NA RASPOLAGANJU

30.01.2019. godine

Obavještenja za amaterske sportske klubove


"Obavještavaju se rukovodioci amaterskih sportskih klubova da za sportiste koji dolaze na dan dogovorenog pregleda u našu ustanovu obavezno isprintaju, popune i donesu potpisane upitnike koji se nalaze u prilogu Obavještenja, uz napomenu da za maloljetne sportiste potpis napravi roditelj, tj staratelj."

UPITNIK - PDF


19.05.2017.

2017-19-05-Alba

JU zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZE-DO kantona je u vidu podrske  za uvodjenje sistema poboljsanja kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga dobila donaciju-racunarsku opremu od ALBE Zenica, d.o.o.

Ovom prilikom se zahvaljujemo predstavnicima ove društveno odgovorne firme sa zeljom za nastavak uspjesne poslovne saradnje.


JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZE-DO kantona nabavio je novu oftalmolosku opremu koju do sada nije posjedovao, a koja je neophodna za vrsenje zakonski propisanih zdravstvenih pregleda radnika / periodicnih s posebnim uvjetima rada za neke profesije /vozaci, zeljeznicari, rudari itd/.

Detalji o opremi i njenim mogucnostima:

NIKTOMETAR TIP MESOTEST II
Je dijagnostički aparat – uređaj za dijagnostiku kojim se testira : 1 oštrina vida u sumraku i osjetljivost na bljesak. Testiranje se vrši u 4 stepena kontrasta bez blijeska i sa bljeskom. Testirano sa laudoltovim prstenom u 6 dijagnostičkih položaja za svaki stepen kontrasta. Testiranje se vrši pod normalnim uvjetima gledanja u slobodnom prostoru u normalno osvijetljenoj prostoriji.

Za detekciju noćne kratkovidnosti aparat nudi minus leće (-0,5D, -1,0D, -1,5D)

Pregled se može obavljati binokularno i monokularno sa perfektnim tehničkim mogućnostima.

Tehnički podaci:
Led osvjetljenje
Laudot prsten – veličina odgovara 0,1 &/60 VA
Kontrast 01:23/ 1:5 1:2,7 1:2

ANOMALOSKOP
Je aparat za testiranje raspoznavanja boja i nijansi boja.

HMC (HAGIDELBERG MULTI – COLOR) ANOMALOSKOP je mikroprocesorski kontrolisan uređaj za preciznu dijagnostiku kolornog vida (Raspoznavanje boja i nijansi) u crveno-zelenoj površini (Rayleigh jednadžbe) i u plavo- zelenoj površini (moreland jednadžba) sa integriranom automatskom neutralnom adaptacijom.

Vrši observaciju testnog polja sa standardnim kutovima uz podesivi kut gledanja: 350 – 55

Normalne vrijednosti testa nagel anomaloskopa 0,5 – 10, 0 (AQ)

Normalne vrijednosti testa HMC (Heidelberg multikolor 0,7 – 7,0 (AQ)

Kontakt za vise informacija te dogovor za preglede: mr. sci. primarius dr. Azra Drino Causevic, specijalist oftalmologije - 032/449-483

Saturday the 7th. JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK